Jachthaven ’t Eiland bespaart jaarlijks tot €2.500 op energie

13 januari 2021

Jachthaven ’t Eiland in het Gelderse Lathum is een prachtige thuishaven van de broers Vincent en Marcel Lubach. ‘t Eiland sluit zich per 1 juli aan bij HISWA RECRON Energie en bespaart zo fors op de energierekening.

Vincent Lubach is directeur van Jachthaven ’t Eiland in Lathum, aan de Rhederlaag in Gelderland. ’t Eiland is 38 jaar geleden in een oude stenenfabriek opgericht door zijn ouders. Tien jaar geleden heeft Vincent de leiding overgenomen en Marcel runt de werkplaats. Destijds waren er 60 ligplaatsen, vandaag de dag hebben ze 350 ligplaatsen, 4.500 m2 overdekte stalling, 3.500 m2 buitenstalling, 1,5 hectare camping, een jachtmakelaardij en bootverhuur. Ze pachten een horecagelegenheid en verhuren Houseboten vanaf geldersebootverhuur.nl. “’t Eiland is dus niet langer een seizoensbedrijf, maar een onderneming die het hele jaar doordraait. We hebben zelfs een wachtlijst op de ligplaatsen”, aldus Lubach.

Energiebesparing

Per 1 juli sluit de jachthaven zich dus aan bij HISWA RECRON Energie en gaat zo tot €2.500 per jaar besparen op elektra en gas. EnergyProof heeft het contract zo opgezet dat de jachthaven op 1 juli naadloos overgaat op de energielevering via dit inkoopcollectief. ’t Eiland is al zo’n dertig jaar lid van HISWA en de vereniging bevalt goed, legt Lubach uit. “Toen EnergyProof mij de aanbieding deed om via HISWA RECRON Energie bijna 20% te besparen op mijn energierekening, was ik zeker positief. Ik ben groot voorstander van collectieven. Met samenwerking kunnen relatief kleine ondernemers elkaar vooruit helpen. Bovendien zijn alle kostenbesparingen momenteel mooi meegenomen”, aldus een tevreden Lubach.


Andere berichten

  • Eigenaar Erik Langerak verhuisde dit voorjaar met zijn Inter Boat Marinas naar een gloednieuw bedrijfspand in Heinenoord. Gelukkig is hij deelnemer aan HISWA-RECRON Energie en verliep de verhuizing vlekkeloos. “Vanuit [...]

    13 september 2023

  • Jachtwerf en jachtmakelaar Krekelberg Nautic werd afgelopen jaar geconfronteerd met stijgende kosten voor gas en elektriciteit. “Door aansluiting bij HISWA-RECRON Energie besparen we flink op onze energiekosten”, zegt mede-eigenaar Feiko [...]

    13 maart 2023

  • De energiemarkt is de laatste tijd volop in beweging. De tarieven voor elektriciteit en gas liggen zo hoog, dat het voor veel HISWA-RECRON leden interessant is om over te stappen [...]

    20 september 2022