Inkoopcollectief HISWA-RECRON Energie heeft in het afgelopen half jaar liefst 33 nieuwe deelnemers verwelkomd. Onder meer Jachtwerf de Jong Joure, Camping Brockhausen, Jachthaven Schellingwoude, Camping Scholtenhagen en Jachthaven ’t Eibernest hebben zich aangemeld voor de gezamenlijke inkoop van voordelige energie.

Met een groter aantal deelnemers kan HISWA-RECRON als vereniging krachtiger optreden bij de collectieve inkoop van energie. En dat merken de leden. Het inkoopcollectief is in 2015 opgezet voor HISWA-leden, sindsdien kunnen leden jaarlijks duizenden euro’s besparen op hun energiekosten. Sinds de fusie met RECRON is het collectief uiteraard ook toegankelijk voor RECRON-leden. Duinresort Dunimar is een van de nieuwe deelnemers. “Wij waren op zoek waren naar een betrouwbare partner, die ons helpt aan een goed energiecontract en ons ook volledig ontzorgt”, aldus penningmeester Wilco de Graaff. “Met HISWA-RECRON Energie hebben we die gevonden.”

Meer energiediensten

Naast voordelige tarieven biedt deelname aan HISWA-RECRON Energie extra voordelen zoals zorgeloze overstap en ondersteuning door adviesbureau EnergyProof, dat het collectief begeleidt. Deelnemen kan overigens ook met een lopend contract bij een energieleverancier, want het contract kan aan het einde van de looptijd worden overgezet. Voor bedrijven met een Blauwe Vlag of Green Key is groene energie inkopen ook mogelijk. Ook Lutz Jachthaven & Watervilla’s uit het Friese Balk bespaart sinds dit jaar veel geld op de energiekosten. “Niet alleen was de prijs veel gunstiger, de overstap naar het nieuwe contract verliep ook nog eens heel soepel”, zegt eigenaar Maud Cornelis. “We zijn erg efficiënt bijgestaan.”