Deelnemers aan het woord: Van der Rest Nautic Marina en Jachthaven Wemeldinge

20 december 2021

Steeds meer HISWA-leden sluiten zich aan bij inkoopcollectief HISWA RECRON Energie en besparen zo op hun energiekosten. Van der Rest Nautic Marina en Jachthaven Wemeldinge is een deelnemer van het eerste uur en bespaart sinds 2015 al duizenden euro’s op de inkoop van elektriciteit en gas.

“Maar naast geldbesparing, vind ik de ontzorging misschien nog wel prettiger”, zegt directeur Adrienne Vermin van beide jachthavens aan de Oosterschelde. Jachthaven Wemeldinge heeft 525 ligplaatsen en is de grootste van de twee havens. Van der Rest Nautic Marina heeft 140 ligplaatsen. Daarnaast doen beide bedrijven ook onderhoud en winterstalling.

Ontzorging en geldbesparing

Beide jachthavens verbruiken volgens Vermin veel energie op diverse aansluitingen. “Het bijhouden van al deze verschillende elektriciteits- en gasaansluitingen werd op den duur een flinke klus, dus ik vond vooral ontzorging heel belangrijk.” Na een goed gesprek met Robert Ensel van HISWA-RECRON Energie besloot Vermin zich aan te sluiten bij het collectief. Ze is inmiddels al zes jaar lid en is erg tevreden. “We hebben goed contact en ze houden ons altijd goed op de hoogte. Ik kan ze altijd bellen en soms bellen ze mij met een update. Dat vind ik nou samenwerken zoals het hoort.”

Ook meedoen?

Al ruim 130 bedrijven in de recreatie- en watersportsector doen mee aan HISWA-RECRON Energie. Door de collectieve inkoop besparen zij honderden of sommigen zelfs duizenden euro’s per jaar op hun energiekosten. Meedoen? www.hiswarecronenergie.nl/.

 


Andere berichten

  • Eigenaar Erik Langerak verhuisde dit voorjaar met zijn Inter Boat Marinas naar een gloednieuw bedrijfspand in Heinenoord. Gelukkig is hij deelnemer aan HISWA-RECRON Energie en verliep de verhuizing vlekkeloos. “Vanuit [...]

    13 september 2023

  • Jachtwerf en jachtmakelaar Krekelberg Nautic werd afgelopen jaar geconfronteerd met stijgende kosten voor gas en elektriciteit. “Door aansluiting bij HISWA-RECRON Energie besparen we flink op onze energiekosten”, zegt mede-eigenaar Feiko [...]

    13 maart 2023

  • De energiemarkt is de laatste tijd volop in beweging. De tarieven voor elektriciteit en gas liggen zo hoog, dat het voor veel HISWA-RECRON leden interessant is om over te stappen [...]

    20 september 2022